Ga naar hoofdinhoud

Award voor innovatieve plasticvervanger UBQ

Van flakes naar poeder naar UBQ Material

UBQ Materials heeft samen met Maxion Wheels de Plug and Play Sustainability Award gewonnen voor plastic pallets en scheidingswanden voor meermalig gebruik, gemaakt van UBQ. Dit materiaal wordt gemaakt uit ongesorteerd en niet-recyclebaar huishoudelijk afval. Maxion Wheels maakt  gebruik van dit materiaal.

De Plug and Play Sustainability Award is een award die wordt uitgereikt aan innovatieve technologiebedrijven en toonaangevende bedrijven met een focus op productieklare implementaties voor de automobielsector. De award werd uitgereikt tijdens Startup Autobahn Expo2023. Sophie Tuviahu, VP Sales & Business Development bij UBQ Materials: “Er zijn duidelijke mogelijkheden voor de toepassing van duurzame, geavanceerde materialen in de auto-industrie. Voortbouwend op eerdere samenwerkingen binnen de auto-industrie, toont ons partnerschap hoe duurzaamheid kan worden geïntegreerd in elk aspect van de sector, van consumentproducten tot de supply chain, logistiek en activiteiten achter de schermen.”

UBQ in de auto-industrie

Het materiaal van UBQ wordt vaker gebruikt in de auto-industrie. Zo heeft Mercedes-Benz het materiaal gebruikt in de carrosserie en het interieur van de VISION EQXX-modellen. Maar ook in de toeleveringsketen is UBQ inmiddels terug te vinden. Onder andere door toepassingen in onderdelen in het interieur, exterieur, en – zoals in het geval van Maxion – verschillende carrosserie onderdelen. 

Dit jaar opent UBQ zijn eerste nieuwe hypermoderne fabriek wereldwijd in Bergen op Zoom. Deze fabriek heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 80.000 ton UBQ, waar 104.600 ton afval per jaar wordt omgezet in een nieuwe grondstof.

Lees ook: