Algemeen

Heldere afspraken circulair textiel

Circulair textiel, foto Getty Images

Circulaire sportschoenen, veiligheidshesjes van hergebruikt textiel, een jurk van gerecycled polyester: circulair lijkt het buzzword van de textiel industrie. Maar waar spreekt men precies over wanneer het over ‘circulair textiel’ gaat? En hoe is circulariteit aan te tonen?

NEN nodigt belanghebbenden uit om mee te werken aan normen over dit onderwerp. Geïnteresseerden zijn welkom tijdens de kick off bijeenkomst ‘Circulair Textiel’ op 16 november bij NEN in Delft.
Uit vooronderzoek door NEN komt naar voren dat de vraag naar, en het aanbod van circulaire bedrijfskleding en zelfs van circulair textiel in het algemeen toeneemt. Er zijn vele initiatieven om circulariteit in de textiel sector aan te jagen en op te schalen, maar men worstelt nog met het vaststellen van gemeenschappelijke termen en definities met betrekking tot circulair textiel.

Oprichting werkgroep
Met de oprichting van een Nederlandse werkgroep biedt NEN een platform voor de sector om:
– algemene termen en definities op te stellen betreffende circulair textiel;
– best practices binnen de circulair textiel supply chain te delen;
– afspraken te maken over een zogeheten circulariteitsgehalte van textiel, de identificering hiervan en hoe dit naar de klant gecommuniceerd wordt.

Deze afspraken kunnen een basis vormen voor een latere Europese of internationale norm voor circulair textiel. Over de oprichting van deze Nederlandse werkgroep wordt tijdens de kick off bijeenkomst van 16 november besloten.

Interesse?
Heeft uw organisatie belang bij duidelijke afspraken en terminologie betreffende circulair textiel? NEN komt graag in contact met textiel producenten, retail partijen, onderzoeks- en kennisinstellingen. Voor meer informatie over dit voorstel en eventuele deelname kunt u contact opnemen met Merel Wagner, consultant AgroFood en Consument, telefoon 015 2 690 185, e-mail afc@nen.nl.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven