Ga naar hoofdinhoud

Wie treedt in de voetsporen van Coolrec, PreZero en Manfred Hackl?

Foto: PRSE

Leveranciers van grondstoffen, fabrikanten van kunststofrecyclingmachines en leveranciers van gerecyclede kunststofproducten kunnen hun innovaties weer aanmelden voor de Plastics Recycling Awards Europe. De inschrijving voor deze zevende editie van de award is namelijk geopend. In juni volgend jaar wordt bekend wie er dan in de voetsporen mag treden van de winnaars van vorig jaar.

De Plastics Recycling Awards Europe zijn volgens voorzitter van de Plastics Recyclers Europe Ton Emans ” Europa’s maatstaf voor het erkennen van innovatie in het circulaire gebruik van kunststoffen”. Inzendingen komen onder andere van fabrikanten, product ontwerpers, producenten en ontwerpers van verpakkingen, fabrikanten van kunststofrecyclingmachines en leveranciers van gerecyclede kunststofproducten. Zij kunnen hun innovaties aanmelden in de zeven verschillende prijscategorieën. Dit zijn:

  • Auto, elektrisch of elektronisch product
  • Bouw- en constructieproducten
  • Huishoudelijk en vrijetijd product
  • Product Kunststofverpakking
  • Innovatie producttechnologie
  • Innovatie recyclingmachines
  • Ambassadeur Kunststoffenrecycling

Vorig jaar wonnen onder andere Electrolux en Coolrec in de categorie Auto-, elektrisch & elektronisch Product, PreZero Polymers GmbH bij Plastic verpakking Product en ging Manfred Hackl van Erema Group GmbH (plastic recycling systemen) naar huis met de titel Ambassadeur kunststofrecycling.

Vooruitgang

Volgens Emans is er een heleboel veranderd sinds de eerste awards werden uitgereikt. ” show. “We hebben een grote vooruitgang gezien in de zich ontwikkelende technologie en toepassingen voor kunststofrecycling. We hopen dat de awards de spelers in de industrie zullen motiveren om het gebruik van gerecyclede kunststoffen verder te stimuleren en het behalen van de recyclingdoelstellingen te versnellen.”

Criteria voor inschrijving

Om in aanmerking te komen voor een prijs moeten de inzendingen voldoen aan een aantal criteria. De producten en innovaties moeten zijn ontworpen, ontwikkeld of geproduceerd in Europa; producten moeten minimaal 50% gerecycled materiaal bevatten en alle inzendingen moeten duurzaamheid en de circulaire economie bevorderen.

De sluitingsdatum voor inzendingen is vrijdag 8 december 2023. De zeven prijswinnaars worden bekendgemaakt op de tweede dag van de Plastics Recycling Show Europe in de RAI Amsterdam op 19 en 20 juni 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.