Ga naar hoofdinhoud

Overheden moeten helpen secundaire materialen te stimuleren

Foto: Renewi

Recycler Renewi dringt er bij overheden op aan om wetgeving te implementeren die afvalverbranding vermindert en de vraag naar secundaire materialen stimuleert. Dit zegt het bedrijf in haar duurzaamheidsverslag. Om aan de duurzaamheidsdoelstellingen te voldoen is het meer gebruiken van secundaire grondstoffen namelijk cruciaal.

“Ons inzetten voor de circulaire economie is cruciaal om het tij bij macro-economische crises te keren en de verandering te beïnvloeden die onze planeet nodig heeft. In het afgelopen jaar heeft Renewi aanzienlijke vooruitgang geboekt in belangrijke aspecten van duurzaamheidsrapportage, openbaarmaking en het stellen van doelen en we hebben ambitieuze doelen gesteld voor 2025 en 2030. Bijdragen aan de belangrijkste doelstellingen voor duurzame ontwikkeling blijft ook onze drijfveer”, zegt Renewi CEO Otto de Bont. “Als we kijken naar onze belangrijkste markten in Europa en het Verenigd Koninkrijk, hebben ze allemaal laten zien dat ze een leidende rol willen spelen in het bereiken van een circulaire economie. Overheden moeten echter vergaande wetgeving invoeren die afvalverbranding vermindert en de vraag naar secundaire materialen stimuleert om ambitieuze klimaatdoelstellingen te halen.”

De duurzaamheidsstrategie van Renewi is gebaseerd op drie pijlers. Het bedrijf wil het mogelijk maken de circulaire economie door verbranding en storten te vervangen door recycling, ze willen de eigen CO2-voetafdruk verkleinen en de zorg dragen voor mensen. “Duurzaamheid staat centraal in onze activiteiten en onze duurzaamheidsstrategie is gebaseerd op een uitgebreid proces met meerdere belanghebbenden. We zijn verheugd dat we, ondanks alle uitdagingen, sterke vooruitgang hebben geboekt.”

Lees ook:

https://www.recyclingmagazine.nl/algemeen/bij-renewi-krijgen-medewerkers-circulaire-smartphone/51423/