Ga naar hoofdinhoud

ANWB vraagt om afgedankte koffers voor recycling

Foto: Shutterstock

Als de koffer de zomer niet heeft overleefd, dan is deze nog steeds van waarde. Daarom vraagt de ANWB om afgedankte koffers. Sinds 7 augustus kunnen ze ingeleverd worden bij de ANWB winkels in Harderwijk, Amersfoort, Zeist, Hilversum en Almere. In samenwerking met recycler Fast Feet Grinded worden de grondstoffen uit deze koffers teruggewonnen.

Het maakt niet uit of het gaat om koffers van hard of zacht plastic. Ook de mate van slijtage is niet van belang. Alle soorten koffers mogen ingeleverd worden. Fast Feet Grinded verwerkt de koffers en levert de grondstoffen weer aan Princess Traveller. ‘Een pionier op het gebied van duurzame koffers’, aldus de ANWB. Hier worden ze gebruikt voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe koffers. Het doel is om uiteindelijk nieuwe koffers te maken voor het ANWB huismerk Human Nature.

Schoenen

De samenwerking tussen Fast Feet Grinded en de ANWB bestond al voor het kofferproject. De schoenen van de ANWB worden namelijk ook al gerecycled bij dit bedrijf.

Eén reactie op “ANWB vraagt om afgedankte koffers voor recycling

  • Groen

    Beetje sneu dat je je koffer alleen in Harderwijk/Amersfoort/Zeist/Hilversum en Almere in kunt leveren…
    Nederland is groter dan dat!
    En om nou 100+km te moeten reizen voor het inleveren van een gebruikte koffer.. is ook niet zo duurzaam… kortom: leuk initiatief maar nog niet goed uitgedacht voor de rest van Nederland! (o.a. regio Rotterdam)

Reacties zijn uitgeschakeld.