Ga naar hoofdinhoud

Vno-ncw voorzitter op de bres voor bandenrecycler

Ingrid Thijssen Foto: vno-ncw

De overheid moet een eind maken aan tegenstrijdige wet- en regelgeving waarmee bedrijven, dus ook recyclers, te maken krijgen. Die oproep doet voorzitter van werkgeversorganisatie vno-ncw Ingrid Thijssen .”Overheid, pak de coördinatie en stel randvoorwaarden voor bedrijven om het invullen van de klimaatdoelen goed in te vullen. Onze wet- en regelgeving is nu niet goed genoeg”.

De oproep deed Thijssen tijdens de uitzending van WNL op Zondag (20 februari). Als voorbeeld voor de wet- en regelgeving die ervoor kan zorgen dat miljoeneninvesteringen in nieuwe bedrijven aan Nederland voorbij kunnen gaan noemt Thijssen het Nederlandse bedrijf Black Bear Carbon. Het bedrijf wil 100 miljoen euro investeren in een nieuwe fabriek in Limburg, waar ze de grondstof Carbon Black willen winnen uit afgedankte autobanden.

Het bedrijf wordt gemangeld door tegenstrijdige regelgeving, vertelt Black Bear Carbon ceo Victor Vreeken in de eerste editie van Recycling Magazine Benelux 2022. Volgens Ingrid Thijssen gaan bedrijven gebukt onder de tegenstrijdige regels. “Black Bear Carbon kan bijdragen aan het halen van de klimaatdoelen maar is dankzij de huidige wet- en regelgeving (nog) niet in staat de geplande fabriek in Nederland neer te zetten.”

Bron: WNL op Zondag/vno-ncw.nl