Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe schootschaar Dehaco is kort maar krachtig

Fot: Dehaco

Dehaco, leverancier van onder andere sloopscharen, heeft een nieuwe premium schaar gepresenteerd. De nieuwe SH Eagle III serie is geschikt voor het knippen van uiteenlopende soorten staal. De schaar is lichter, compacter en 20% krachtiger dan zijn voorganger.

De totale lengte van de Eagle III is kort en licht in gewicht, zonder in te leveren om maximale bekopening. De bekopening van deze nieuwe serie is zelfs groter dan bij de vorige serie. Naast een grotere opening is de bek ook dieper, waardoor staal nog doeltreffender kan worden geknipt.

Het compacte model heeft als voordeel dat de drager stabieler is. Een lager gewicht betekent ook minder verbruik van brandstof.

Slijtage beperken

De nieuwe serie scharen zijn voorzien van bepantsering. Dit moet stilstand voorkomen, omdat deze slijtdelen er voor zorgen dat de constructie van de schaar niet wordt aangetast. Doordat de schaar hier zelf niet mee slijt, hoeft er niet aan een frame gelast te worden. Lassen kan schadelijk zijn voor een schaar, dus dat voorkom je ook met de bepantsering.