Algemeen

Op dinsdag 3 maart vertoont de Vereniging van Milieuprofessionals (VVM) de tv-documentaire ‘Leids plastic’, met een introductie door de maker Jan Stap. De middag duurt van 13.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in het VVM-bureau aan de 2de Daalsedijk 6a in Utrecht.

Iedereen die zich inzet om plastic gescheiden te houden, kent het gevoel. We scheiden soms wel, maar als we dat doen, wat gebeurt er dan mee? Waar komt het plastic terecht? Levert de afvalscheiding ook de milieuwinst op waarvoor we het apart houden. Daar komt bij dat recent onderzoek laat zien dat in Nederland slechts 26 procent van het ingezamelde plastic verpakkingsafval van huishoudens gerecycled wordt. Ook bij bedrijven kan plasticrecycling beter.

Aan de hand van de tv-documentaire gaan de aanwezigen, samen met deskundigen, op zoek naar de ‘echte’ antwoorden. De film ‘Leids plastic’ volgt de kunststoffracties uit het Leidse huishoudelijke afval, dat sinds 1 januari 2019 integraal wordt ingezameld en vervolgens wordt nagescheiden.

Na de film vertelt Willem Christiaans van Wellman Recycling over de uitdagingen van kunststofrecycling in de praktijk. Aansluitend worden de aanwezigen uitgenodigd om met de sprekers in discussie te gaan over hoe de inzameling en recycling van plastic afval kan worden verbeterd.

Programma
13.00 uur: Ontvangst met koffie/thee (geen broodjes)

13.15 uur: Introductie door Jan van Dijk
Presentaties: De Nederlandse inzameling en recycling van plastic in perspectief door Wim Dijkshoorn, Jan van Dijk en Wim Snijder (VVM-Sectie Afval)

13.45 uur: Landelijke première van de tv-documentaire ‘Leids plastic’ (ca. 50 min.). Introductie door de maker Jan Stap

14.45 uur: Koffiepauze

15.00 uur: De uitdagingen van plastic recycling in de praktijk door Willem Christiaans (Wellman Recycling)

15.30 uur: Interactief programma onder leiding van Francien Eppens (VVM-Sectie Afval)

16.30 uur: Netwerkborrel

17.00 uur: Einde filmmiddag

Inschrijven kan hier.

1 reactie op “Lezing en film: ‘Recycling plastic verpakkingen kan beter!’

  1. Carsten schreef:

    Geweldig initiatief! Iets waar wij ook aanmerken!! http://Www.walticway.com

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven