Ga naar hoofdinhoud

Eerste heftrucks rollen van de band in ultramoderne fabriek Jungheinrich

Foto: Jungheinrich

Jungheinrich is gestart met de productie in zijn nieuwe fabriek in Chomutov, Tsjechië, na een bouwperiode van ongeveer tien maanden. De nieuwe locatie van 37.000 vierkante meter levert ruim 350 banen op. Er is 60 miljoen euro in de fabriek geïnvesteerd.

Met de nieuwe fabriek hoopt de heftruckproducent z’n groeiambities te realiseren en de efficiëntie en winstgevendheid van het bedrijf te verhogen. “We breiden de capaciteit binnen ons Europese productienetwerk uit en zorgen ervoor dat we ook in de toekomst aan de aanhoudend sterk groeiende vraag naar onze interne transportmiddelen kunnen blijven voldoen”, zegt Sabine Neuß, Chief Technology Officer bij Jungheinrich AG.

24/7 productie is toekomst

De fabriek in Chomutov beschikt over de ‘modernste productiefaciliteiten voor heftrucks in de wereld’,  aldus het bedrijf.  Op dit moment draait de nieuwe fabriek nog in een eenploegendienst; op middellange termijn zal de fabriek overschakelen op een drieploegendienst om 24 uur per dag te kunnen produceren.

Jungheinrich wil geleidelijk de gehele reachtruckproductie verplaatsen naar de nieuwe fabriek in Chomutov. Hierdoor komt extra capaciteit vrij in de fabriek in het Duitse Norderstedt, die het bedrijf zal gebruiken om ook hier verdere groei mogelijk te maken.

Groene stroom, zuinig met water

Jungheinrich heeft zich als doel gesteld om duurzame waarde te creëren en heeft daarom bij het ontwerp van de nieuwe fabriek bijzondere aandacht besteed aan efficiëntie en duurzaamheid. Alle apparatuur in de fabriek, van werkplekken tot complexe productiefaciliteiten, is voorzien van moderne technologie, zoals een nieuw productiecontrolesysteem. Naast het gebruik van groene stroom en de installatie van een warmtepomp zorgt speciale warmte-isolatie in de kantoorvleugel voor extra energiebesparing. Jungheinrich vermindert verder het waterverbruik met behulp van een systeem dat regenwater opvangt. Bovendien is de fabriek gevestigd op een groen terrein van 1,5 hectare met inheemse struiken en bomen, wat bijdraagt aan de lokale biodiversiteit.