Algemeen
Arjen van de Werve (directeur Stempher, links) en Joan Hanegraaf (DGA Oerlemans Packaging Group).

De aandeelhouders van Koninklijke Verpakkingsindustrie Stempher en de Oerlemans Packaging Group hebben overeenstemming bereikt over de overname van Stempher door de Oerlemans Packaging Group. Arjen van de Werve (directeur Stempher) en Joan Hanegraaf (DGA Oerlemans Packaging Group) hebben hun samenwerking bezegeld, waardoor Stempher één van de zeven bedrijven wordt die samen de Oerlemans Packaging Group vormen.

De Oerlemans Packaging Group heeft met acht productielocaties in Nederland een sterke positie in de Nederlandse verpakkingsindustrie. De in 1890 opgerichte Koninklijke Verpakkingsindustrie Stempher produceert op twee productielocaties in Rijssen papieren zakken en polyethyleen zakken, buis en foliën voor verschillende marktsegmenten.

“Door deze acquisitie wordt het productportfolio van de Oerlemans Packaging Group verder uitgebreid en kunnen we onze klanten nog beter bedienen met een breed scala aan verpakkingsoplossingen en folies”, vertelt Hanegraaf; “We zien dat de cultuur en mentaliteit van de bedrijven goed bij elkaar passen qua waarden en normen. Zo is Stempher ook zeer actief op het gebied van verduurzaming – in lijn met het credo van Oerlemans Packaging – ‘The Sustainable Innovator’.

De overname is tot stand gekomen na een zorgvuldig proces van overleg met de betrokken aandeelhouders van beide partijen. Door de nieuwe situatie gaat Stempher ook samenwerken met het Oerlemans Technology Centre en het Oerlemans Repro Centre, waardoor ontwikkelingen op het gebied van onderzoek, productinnovatie en reprografie verder kunnen worden versneld. Op deze wijze werkt iedereen bij de Oerlemans Packaging Group aan de verdere groei van het bedrijf, dat door deze versterking uit bijna 750 betrokken vakmensen bestaat.