Algemeen
Foto: Pixabay

Deze maand opende recycler Umincorp een nieuwe rPET recyclingfabriek in de Merwe-Vierhavens in Rotterdam. In de fabriek wordt van PET uit afval weer nieuwe hoogwaardige PET geproduceerd. Voor de bouw van de nieuwe fabriek investeerde Invest-NL eerder al 9 miljoen euro.

Door de samenwerking tussen Umincorp en Plastic Recycling Amsterdam (PRA), kan de recycler ook lastige afvalstromen als de gelaagde multilayer plastic verpakkingen opwerken tot grondstoffen voor nieuwe verpakkingen. Het bedrijf maakt ook gebruik van de eigen ontwikkelde Magnetic Density Separation (MDS). De magnetische vloeistof die hierbij wordt gebruikt zorgt voor stromen plastics met een hogere zuiverheid dan zonder gebruik van deze techniek. Zo claimt het bedrijf.

Nog een fabriek

Met de nieuwe fabriek heeft de recycler de hele cyclus, van sortering tot de uiteindelijke recycling, onder een dak gebracht. En het smaakt naar meer, want het bedrijf heeft al aangegeven te kijken naar de mogelijkheden voor de bouw van nog een nieuwe fabriek. Deze gaat lijken op de fabriek die PRA al heeft, maar dan een keer zo groot. Hoe en wanneer, dat is nog niet duidelijk.

Lees ook: