Ga naar hoofdinhoud

Maltha opnieuw geslaagd voor niveau vier op CO2-Prestatielader

Foto: Maltha

Glasrecycler Maltha is opnieuw drie jaar gecertificeerd op niveau vier van de CO2-Prestatieladder. Het op een na hoogste niveau. Ook alle Nederlandse Renewi en Coolrec sites zijn, net als Maltha, geslaagd voor de audit. Coolrec en Maltha zijn beide dochterondernemingen van Renewi.

De CO2-Prestatieladder is een duurzaamheidsinstrument dat bedrijven aanmoedigt om de CO2-uitstoot te meten én te beperken, binnen de bedrijfsvoering, projecten en in de keten. Het bestaat uit vijf niveaus. Bij niveau een tot en met drie werken bedrijven aan de CO2-reductie van de eigen organisatie. Op niveau vier en vijf wordt daarnaast ook de uitstoot en energie in de keten en sector meegenomen.

Met het inmiddels afgeronde hercertificeringstraject heeft Maltha dus aangetoond dat het voldoet aan de eisen van niveau vier van de CO2-Prestatieladder. Kevin Bell, Managing Director Maltha: “ Renewi neemt haar verantwoordelijkheid om de positieve impact en de waarde creatie van onze bedrijfsactiviteiten te verhogen door de milieu-impact en de ecologische voetafdruk van onze bedrijfsvoering te beperken. Onze core business, het recyclen (in ons geval van glas), is op zich al heel duurzaam en bespaart veel CO2 voor onze klanten aan de voor-en achterzijde in de keten. Maar deze hercertificering maakt ook duidelijk dat Maltha dat ook nog eens op een heel duurzame manier doet. “