Algemeen
Eric Seegers. Foto: Ortessa

Meer samenwerking in de keten, technische vooruitgang en innovatieve oplossingen zijn cruciaal voor toekomstbestendige verandering in de afvalwereld, zo stelt afvalgroep Ortessa uit Eindhoven. Het collectief van vijf ondernemende afvalbedrijven in Nederland en België onder leiding van Eric Segers, wil de transitie in de afvalwereld versnellen door in te zetten op circulariteit en duurzaamheid.

Segers is als algemeen directeur veel in gesprek met partners om te kijken waar kansen liggen voor gezamenlijke ontwikkeling. “Het is geweldig om te zien dat zowel startups als grote spelers aankloppen bij Ortessa om samen naar toekomstbestendige oplossingen te zoeken voor huidige afvaldilemma’s”, zegt hij. Zo werkt Ortessa al samen met schoenenmerk Puma aan de ontwikkeling van een biologisch composteerbare RE:SUEDE sneaker. Ook Blue Plastics werkt samen met Ortessa in hun project om een innovatieve oplossing voor het milieuvriendelijk en energie efficiënt recyclen van verpakkingsfolies te ontwikkelen.

Inzameling verduurzamen

Sinds begin 2022 is Ortessa aangesloten bij OpenWaste, een coöperatieve samenwerking van twaalf Nederlandse afvalinzamelaars. Samen organiseren ze de  afvalinzameling in stadscentra. De eerste emissievrije afvalinzameling is 24 februari 2023 gestart in de binnenstad van Venlo. Op korte termijn volgen nog drie binnensteden en is het doel om in 2025 emissievrij afval in te zamelen in 40 binnensteden.  

Rob van Gansewinkel, oprichter Ortessa: “De afvalsector is in transitie. Het kan vele malen transparanter en duurzamer. Met zijn kunde en ervaring is Eric in staat om de sector vooruit te helpen. Samen kennis delen en innoveren zijn immers de sleutel tot verandering.”  

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.