Ga naar hoofdinhoud

Onzekere toekomst voor bandenrecycler na aanvraag uitstel van betaling

Carbon Black. Foto: Black Bear Carbon

De Nederlandse bandenrecycler Black Bear Carbon kan niet meer aan de financiële verplichtingen voldoen. Het bedrijf heeft daarom uitstel van betaling aangevraagd. Volgens het Eindhovens Dagblad komt dit door het wegvallen van de financiering uit het Duitse Aurelius Groep. Die zou 80 miljoen van de financiering voor een nieuwe fabriek voor zijn rekening zou nemen. Black Bear Carbon CEO Victor Vreeken is met zijn team nu op zoek naar een nieuwe financiering.

Black Bear Carbon wint het zwartsel (Carbon Black) terug uit end-of-life banden. Het leek veelbelovend, maar de weg naar de bouw van een fabriek waarbij het Carbon Black teruggewonnen bleek lastig. Niet alleen om de einde-afvalstatus voor het product te krijgen maar ook om de vergunningen rond te krijgen voor een nieuwe fabriek op Industrieterrein Chemelot. Groen licht om te kunnen bouwen liet daarmee lang op zich wachten. En nu valt dus ook de financiering (deels) weg.

Vorig jaar sprak Recycling Magazine Benelux al met Victor Vreeken over Black Bear Carbon. De verwachting was toen dat de nieuwe fabriek 31.000 ton aan granulaat zou verwerken. Dat zou dan ruim 12.000 ton aan recovered carbon black opleveren en nog iets meer aan olie.

Bron: Eindhovens Dagblad

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.