Ga naar hoofdinhoud

Zweedse Rototilt maakt stap naar Benelux

Foto: Rototilt

De Zweedse draaikantelstukken en uitrustingsstukken producent Rototilt zet een nieuwe dochteronderneming op in de Benelux. Hiervoor hebben ze inmiddels een Country Manager gevonden, in de persoon van Jason Sanders. Eerder werkte het bedrijf samen met Eurosteel als officiële distributeur.

Rototilt Group is een Zweeds familiebedrijf dat draaikantelstukken en uitrustingsstukken voor graafmachines maakt. Nu zetten ze een stap naar de Benelux met een eigen dochteronderneming. “Jason is zowel ervaren in de branche als in de regio. Hij past ook in het profiel van het type manager dat we zoeken – een sterke verkoop- en marketingoriëntatie gecombineerd met een duidelijke en sterke visie op productkwaliteit en de aftersales”, zegt marketing- en verkoopdirecteur Per Väppling. “We zien veel potentie voor Rototilt in de Benelux en weten dat Jason onze visie deelt. Hij heeft alle belangrijke capaciteiten om Rototilt verder te vestigen en bij te dragen aan de uitbouw in Europa.”

Sanders geeft aan met veel plezier in zijn nieuwe rol te stappen: “Ik ben enthousiast om aan de slag te gaan en het volledige potentieel aan te boren dat we op deze markt zien. Mijn topprioriteiten voor het komende jaar zijn het opbouwen van een sterk team, het versterken van de huidige relaties en het opbouwen van nieuwe relaties en netwerken en het lanceren van de innovatieve producten van Rototilt op de Benelux-markt.”

Op zoek naar hoofdkantoor

De manager is dus inmiddels aangewezen, een hoofdkantoor is er nog niet. Tijdens de Technische Kontakt Dagen kunnen bezoekers wel vast kennismaken met de Rototilt dochteronderneming, want daar staat het bedrijf van 8 tot en met 10 juni.

Jason Sanders Foto: Rototilt