Algemeen

Papierverwerker Puijfelik Recycling gaat verder onder een nieuwe naam: Recycling Continue BV. Dit laat het Oosterhoutse bedrijf weten in een brief die de komende dagen bij klanten binnenvalt. De neven Andries en Jaimy van Puijfelik zijn de huidige eigenaren van het familiebedrijf, dat al decennia bekend is in de papierbranche.

Aanleiding om de naam te veranderen is de negatieve publiciteit na een politie-inval begin 2018. Daarbij werd cocaïne gevonden in een zeecontainer op het terrein. “Sindsdien is de naam Van Puijfelik beschadigd”, motiveert Andries. “We zijn zoveel klanten kwijtgeraakt, terwijl wij positief zijn: wij staan zeven dagen in de week, 24 uur per dag klaar.”

Voor de cokesmokkel werd familielid en werknemer Adrie van P. tot enkele jaren cel veroordeeld. “Maar het bedrijf heeft er niets mee te maken.” Vorige zomer deed de gemeente Oosterhout ook nog eens de deur voor één jaar op slot bij het pand aan de Koopvaardijweg, zoals vaker gebouwen worden gesloten waar de politie drugs treft.

Half juli is de sluitingstermijn voorbij en gaat de papierverwerker weer open. “Dan zijn we vol goede moed te vinden aan de Koopvaardijweg”, zegt Andries. “En als we vandaag bericht krijgen dat we open mogen, dan zijn we er vandaag.” Het bedrijf heeft zich altijd hevig verzet tegen de sluiting. Een eerder bezwaar werd door de rechter afgewezen. Onlangs werd het beroep behandeld.

De uitspraak volgt waarschijnlijk pas over zes weken. Dan is het terrein al bijna een jaar dicht. Volgens Andries heeft dit grote consequenties voor de doorstart. “Alles staat vol met water en dit moeten we eerst wegzuigen.” Ook ligt er voor tonnen aan papier, dat inmiddels geen waarde meer heeft. “Er liggen balen papier in het water, de bovenste balen zijn nat van de regen. Spullen liggen te rotten en te schimmelen. We moeten opnieuw naar de transportband kijken. De stank is niet te harden.”

Mocht de rechter de papierverwerker in het gelijk stellen, dan wordt overwogen een schadeclaim neer te leggen bij de gemeente Oosterhout.

Het afgelopen jaar bleef het papierbedrijf wel actief, maar enkel met het ophalen en wegbrengen van papier. Recycling Continue huurt het pand op bedrijventerrein Weststad van voormalig transportondernemer Paul van W., die verdacht wordt van grootschalige cokesmokkel vanuit Colombia. Hier gaat het om duizenden kilo’s. Hoewel Van W. in voorlopige hechtenis zit, maakt ook hij bezwaar tegen de sluiting.

Foto: Rob Engelaar

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven