Algemeen
adidas hardloopschoen van gerecyclede plastic flessen

Gemiddeld elf plastic flessen verwerkt in UltraBOOST Parley Deep Ocean Blue

Amsterdam, 12 juni 2018 – Volgens recent onderzoek dobbert er 79.000 ton plastic afval, op een eiland 50 keer zo groot als Nederland, rond in onze oceanen: een bedreiging voor fauna, flora en mens. Net als de World Oceans Day van afgelopen vrijdag – een globaal evenement dat zich inzet voor het behoud van onze oceanen – wil adidas een drijvende kracht zijn achter de verdere bewustwording van deze vervuiling.

Dat doen ze met de nieuwe UltraBOOST Parley Deep Ocean Blue, een hardloopschoen gemaakt van gemiddeld elf opgeruimde en gerecyclede plastic flessen. De Deep Ocean Blue-kleur die de schoen siert, is geïnspireerd op het water van de Marianentrog, de tot nu toe diepste bekende plek in onze wateren. Zelfs daar, op bijna tien kilometer diepte, werd vorige maand een plastic zak aangetroffen. adidas en Parley proberen hier samen wat aan te doen: in 2017 verwerkten ze maar liefst 11 miljoen plastic flessen tot handige producten.

Ecologische hardloopschoen gemaakt van gerecycled plastic
Een revolutionaire ecologische innovatie, de Parley Ocean Plastic, zet dat opgehaalde plastic afval om in een visueel aantrekkelijke stof voor het bovenste gedeelte van het Primeknit-model. Deze schoen is ook uitgerust met adidas’ iconische BOOST-technologie die ervoor zorgt dat je zoveel mogelijk energie, die je gebruikt bij het afzetten, terugkrijgt. Met de natuurlijke rubberen Continental-buitenzool heb je bovendien de best mogelijke grip, ongeacht de weersomstandigheden en ondergrond. Een NFC-chip in de rechterschoen verschaft de loper tenslotte meer info over de samenwerking tussen adidas Running en Parley en geeft tips over hoe je plastic zoveel mogelijk mijdt in de toekomst.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven