Algemeen

Deze week verschijnt de nieuwste editie van Recycling Magazine Benelux. De eerste van 2023. In deze editie lees je onder andere:

  • Een interview met de broers Dirk en Koen Huiskes. Zij vormen de vierde generatie aan het roer van het gelijknamige metaal- en elektronicarecyclingbedrijf in Waalwijk.  In september vorig jaar nam Huiskes batterijrecycler Van Peperzeel over.
  • ‘Circulaire economie’ en ‘duurzaamheid’ zijn sexy kreten, maar de Politiek is nu aan zet om dit echt inhoud te geven. Dit benadrukten de voorzitters van de Nederlandse metaal-, papier-, textiel- en kunstoffederaties tijdens de laatste RMB Live!, de online talkshow van Recycling Magazine Benelux.
  • Een nieuwe sorteerinstallatie voor bouw- en sloopafval van PreZero in Groningen gaat zorgen voor een betere scheiding van deze materiaalstromen. Zo levert de installatie 20 procent meer recyclebaar hout op, voor toepassingen in nieuwe producten. RMB ging langs en sprak met rayonmanager Dennis van Klinken en locatiemanager Jan Zuidema over de nieuwe installatie.
  • Een interview met Blue Plastics founder en COO Roel Fransen en CEO Stephan Damer. De innovatie van het Nederlandse Blue Plastics, een soort wasmachine voor flexibele folies, werd uit 600 inzendingen gekozen als een van de vijf finalisten van de Alliance Prize in New York. Een award voor innovaties van de Alliance to end plastic waste.

Je leest RMB Nr. 1 2023 hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.