Algemeen

Compost als bedankje voor scheiden gft-afval

Foto: Renewi

Tijdens de Landelijke Compostdag deelt recycler Renewi op de locaties in Lelystad, Stadskanaal en Hoek van Holland compost uit. Dit doen ze als bedankje aan bedrijven en gemeenten met haar burgers, voor hun inspanning om gft-afval gescheiden aan te leveren.

Erik Goldberg, Manager Renewi Organics, zegt dat hoe beter de aangeleverde stroom gft-afval is, hoe beter de compost wordt. “De kwaliteit van compost wordt thuis al gevormd in de gft-inzamelbak. De inspanning om gft-afval gescheiden bij ons aan te leveren is van groot belang, omdat vervuiling met bijvoorbeeld plastic en glas problemen geeft in compostering en het moeilijk is om deze nadien te scheiden. De sleutel tot goede recycling ligt echt aan de bron.”  

Wie dat wil, kan op zaterdag 25 maart gratis compost ophalen bij Renewi een van de drie vestigingen. In Hoek van Holland  mag je met een aanhanger komen, of zelf compost komen scheppen. Dit kan tussen 09:00 tot 13.00 uur. Ook in Lelystad ben je welkom met een aanhanger. Hier laadt Renewi de compost in van 08:00 tot 12:00 uur. In Stadskanaal kan men een zakje groenafval brengen in ruil voor een zakje compost, tussen 09:00-14:00uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.