Algemeen

Het is vanaf nu mogelijk Rotar aanbouwdelen te bestellen met volledig geïntegreerde -hydraulische RSQ snelwisseladapters geschikt voor onder meer OilQuick, Steelwrist, Rototilt

Rotar is erin geslaagd om de nieuwe RSQ-adapters volledig te integreren in de constructie van het aanbouwdeel zelf. De hydraulische slangen en aansluitingen blijven allemaal binnen de constructie. De draaikoppen van de aanbouwdelen zijn volledig opnieuw ontworpen voor de implementatie van de nieuwe RSQ-adapters.

De installatie wordt in de fabriek uitgevoerd. Eenmaal bij de klant is er geen extra installatie meer nodig. De nieuwe RSQ-adapters worden rechtstreeks op de draaikrans gebouwd. De geboute kopplaat verdwijnt volledig.

Deze ultra-compacte combinatie van het aanbouwdeel en de nieuwe RSQ-adapter biedt grote voordelen voor de gebruiker. Afhankelijk van de grootte van het aanbouwdeel kan de combinatie tot 200 mm korter en tot 200 kg lichter worden gebouwd, in vergelijking met de traditionele kopplaten. De machinist ervaart een aanzienlijke verbetering van de stabiliteit van zijn kraan, dankzij het gunstige zwaartepunt. Deze stabiliteitsverbetering komt het meest tot zijn recht bij sloopkranen met lange gieken.

Rotar dealers en klanten kunnen de aanbouwdelen compleet en gebruiksklaar bestellen. Hierdoor hoeft er geen extra tijd en moeite besteed te worden aan het installeren van de adapterplaat en de slangen en koppellingen. Dit bespaart tijd en servicekosten.

Dankzij de volledig geïntegreerde hydraulische slangen is beschadiging hiervan bij zware sloopwerkzaamheden vrijwel uitgesloten. Dit verhoogt de operationele veiligheid en verlaagt dus ook de bedrijfskosten. Tevens verbeterd het zicht op de werkzaamheden.

In het ontwerp van de nieuwe RSQ-adapter is een inspectiedeksel opgenomen. Hierdoor zijn alle componenten in het bovenste deel van het aanbouwdeel gemakkelijk toegankelijk voor onderhoud of reparatie. Het tijdrovende losschroeven van de adapter is niet meer nodig.

Alle onderdelen, koppelingen en slangen, die nodig zijn voor de installatie, zijn door Rotar gestandaardiseerd, gedocumenteerd en opgenomen in de onderdelenboeken. Dit maakt snelle reparatie eenvoudiger, omdat alle benodigde onderdelen gedocumenteerd zijn. Al deze maatregelen verminderen zowel de stilstandtijd als de service- en operationele kosten.

De Rotar RSQ volledig geïntegreerde hydraulische aanbouwadapters zijn momenteel verkrijgbaar van RSQ 60 tot RSQ 90 voor de Rotar series RCC-Beton scharen, RDC-Kombi Scharen, RDP-Roterende vergruizers en RG Sloop- / Sorteer Grijpers. Andere maten en modellen zijn in overleg op aanvraag leverbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven