Ga naar hoofdinhoud

Bij Renewi krijgen medewerkers circulaire smartphone

Fairphone en recycler Renewi hebben de krachten gebundeld en bieden medewerkers in Nederland en België de Fairphone 4 als duurzame smartphone aan. De hoesjes van de toestellen zijn gemaakt van materialen uit afgedankte koelkasten die Renewi zelf heeft gereycled.

De eerste uitrol bestaat uit ruim 900 toestellen die binnen de organisatie worden uitgezet.

De keuze voor de repareerbare Fairphone 4 sluit aan op de bredere duurzaamheidsambities en visie van Renewi, aldus de recycler.

Bij Renewi stond Fairphone al langer op de radar, zegt ceo Maarten Buikhuisen. “Renewi heeft de transitie naar een circulaire economie hoog in het vaandel, waarbij het de duurzaamheid bij opdrachtgevers als ook binnen de eigen bedrijfsvoering continu wil verbeteren. Fairphone heeft ons overtuigd met haar eigen duurzame principes die zich vertalen in minimaal 5 jaar onderhoud van software en het zelf kunnen repareren van hardware.’’

Hoesje was ooit koelkast

De toestellen worden geleverd met een speciale beschermhoes die gemaakt is van gerecyclede materialen uit afgedankte koelkasten. De beschermhoesjes genaamd CoolCovers worden gemaakt door recyclingbedrijf Coolrec, dat onderdeel is van Renewi.