In de schijnwerper
Eerste circulaire fietspad Zevenaar geopend

Maandag 28 mei vond de opening plaats van het eerste circulaire fietspad in de gemeente Zevenaar. Een bijzondere mijlpaal, omdat het fietspad gemaakt is van onder andere grasfalt en grasbeton. Maar dat is niet het enige dat dit fietspad interessant maakt. Vooral het proces, de samenwerking en de ‘Optimal Scan voor duurzame en circulaire wegen en paden’ (een voor dit circulaire fietspad ontwikkeld model) maken het fietspad een primeur voor Nederland.

Vanuit een werkgroep van de Groene Allianties De Liemers is het idee ontstaan voor dit pilotproject. Groene Allianties de Liemers werkt samen met bedrijven, overheden en onderwijs- onderzoekinstituten aan de verduurzaming en het toekomstbestendig maken van de Liemers. Een aantal partners in de Groene Allianties hebben voor het fietspad de handen ineen geslagen en het project opgepakt. De samenwerkingspartners zijn KPM Civiel, NTP Groep, Rabobank Arnhem e.o. en gemeente Zevenaar. Samen met Stichting Circulair Bouwen hebben ze de plannen ontwikkeld, het proces doorlopen en het fietspad gerealiseerd.

Gelderse Circulaire Estafettestokje
Michiel Scheffer, gedeputeerde van provincie Gelderland en verantwoordelijk voor o.a. portefeuille economie, maakte van de gelegenheid gebruik het Gelderse Circulaire Estafettestokje te overhandigen aan wethouder Carla Koers, verantwoordelijk voor o.a. de portefeuilles duurzaamheid, infra en mobiliteit. De Gelderse Circulaire Estafette is in het leven geroepen om in heel Gelderland circulaire projecten in de spotlights te zetten. Naast gemeente Zevenaar hebben ook gemeente Overbetuwe en Bronkhorst het estafettestokje mogen ontvangen voor hun duurzame projecten.

Fietspad zonder naam
Het circulaire fietspad van grasfalt en grasbeton mist nog een onderdeel: de naam. Gemeente Zevenaar is benieuwd welke naam haar inwoners passend vinden bij dit voor Nederland unieke fietspad. Suggesties zijn welkom bij Erik Roumen, beleidsmedewerker duurzaamheid, via e-mailadres e.roumen@zevenaar.nl. De indiener van de ‘winnende’ naam wordt uitgenodigd om samen met wethouder Carla Koers de uiteindelijke naam te onthullen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven