Algemeen
Go4Circle steunt voorstel btw-verlaging sloop en heropbouw

De Belgische afval- en recyclagesector steunt het voorstel van de Vlaamse Energieminister Tommelein om de btw voor sloop en heropbouw te verlagen naar 6%. De sector vraagt ook een verlaagd tarief voor producten op basis van recycleerde materialen.

De Vlaamse minister van Energie Bart Tommelein lanceerde 4 september het voorstel om het btw-tarief voor sloop en heropbouw te verlagen tot 6%. De afval- en recyclagesector steunt alvast dit initiatief en wil het ook doortrekken naar het gebruik van gerecycleerde materialen. “Een btw-verlaging op producten die gerecycleerd materiaal bevatten, zou de circulaire economie in ons land een enorme duw in de rug geven.”

De Vlaamse minister van Energie Bart Tommelein bepleitte de btw-verlaging voor sloop en heropbouw gisteren tijdens een overleg met Europees Commissaris van Energie en Klimaat Miguel Cañete over het Belgische Energie- en Klimaatplan. De minister ziet in die btw-verlaging een belangrijk instrument om gebouwen in Vlaanderen energie-efficiënter te maken. Eurocommissaris Cañete toonde alvast veel interesse in het voorstel van Tommelein, alsook de Waalse en Brusselse energieministers.

Ook btw-verlaging voor producten met recycleerd materiaal
Ook de Belgische afval- en recyclagesector steunt het voorstel. Algemeen directeur van sectorfederatie Go4Circle, Stany Vaes, wil dit idee graag doortrekken: “Vanuit de sector vragen we om een lager btw-tarief voor hergebruik en voor producten die bestaan uit recycleerde materialen. Op die manier wordt het gebruik van recycleerde materialen aantrekkelijker voor productiebedrijven, en dat zou een belangrijke drijfveer zijn in de realisatie van de circulaire economie.”

Go4Circle heeft het voorstel tot btw-verlaging samen met een reeks andere adviezen in haar memorandum opgenomen dat ze aan de gewestelijke, federale en Europese beleidsmakers zal bezorgen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven