Algemeen

De gemeente Vlaardingen vraagt de Inspectie SZW om onderzoek te doen naar de vermeende slechte arbeidsomstandigheden bij afvalverwerker Beelen. Dit naar aanleiding van klachten van belangenbehartiger Polska Porada, die namens vijf (ex-)werknemers zegt te spreken.

In een openbare brief aan de Vlaardingse politiek stelt Polska Porada dat de medewerkers recent hebben geklaagd over Beelen. Door nevel in de bedrijfshal zouden ze last hebben van hun ademhaling en geïrriteerde ogen. Het bedrijf zou beschermingsmiddelen hebben geweigerd. Volgens Polska Porada zijn vier van de vijf klagers inmiddels vertrokken bij het bedrijf.

Een woordvoerder van de Beelen Groep stelt in een reactie dat het bedrijf zich in het beeld dat Polska Porada van de vestiging in Vlaardingen schetst niet herkent. “Bij Beelen heeft milieu en het welzijn van onze medewerkers de hoogste prioriteit”, zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Het bedrijf zegt een vergunde en erkende afvalstoffeninrichting te zijn, waar onder andere gemengd bouw- en sloopafval machinaal gescheiden wordt tot herbruikbaar materiaal.

“Om stofvorming te voorkomen en te beperken, zijn de best beschikbare technieken toegepast: stofafzuiging op de cruciale onderdelen van de sorteerlijn; vernevelingsinstallatie in de hal om stof te binden en te laten neerslaan; de werkcabines zijn voorzien van overdruk om stof buiten te houden. Ook worden persoonlijke beschermingsmiddelen uitgereikt, zoals stofkapjes met filter.”

De gemeente Vlaardingen zegt niets te weten van slechte of illegale werkomstandigheden bij Beelen. Toezicht op de provinciale vergunning ligt bij DCMR. Omdat het college van B. en W. van Vlaardingen iedere klacht serieus zegt te nemen, wordt wel SZW gevraagd om onderzoek te doen naar de situatie bij Beelen. DCMR zegt in een reactie geen partij te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven