Algemeen

Van Peperzeel kiest voor 21QUBZ, softwareplatform voor de afval- en milieubranche, dat is ontwikkeld door ict-bedrijf 21south. Van Peperzeel is de Nederlandse marktleider op gebied van inzameling en recycling van accu’s, batterijen en non-ferro metalen. Sinds de oprichting in 1978 heeft Van Peperzeel zich uitgebouwd tot het nationale sorteercentrum van alle ingeleverde batterijen in Nederland. In samenwerking met Stibat, wordt jaarlijks vijf miljoen kilo non-ferro metalen verwerkt en heeft Van Peperzeel verschillende buurlanden geadviseerd in het opzetten van meerdere circulaire sorteercentra.

Het 21QUBZ software platform assisteert in relatie- en contractbeheer, beheer van inzamelmiddelen, (route)planning met de 21Route chauffeursapplicatie, orderafhandeling en facturatie. Ontwikkelaar 21south, gevestigd in Barendrecht, heeft een breed scala aan klanten. Variërend van de gemeenten Maassluis, Zaanstad, Amsterdam en Spijkenisse, tot bedrijven in de commerciële sector, zoals A&M Recycling, Collin Recycling, BR Containers én Van Peperzeel. “In deze sector is er op ict-gebied altijd een zeer beperkt aanbod geweest”, oordeelt algemeen directeur Jan Kappenburg. “Zeker als het gaat om écht serieuze applicaties. Wij zijn er van overtuigd dat we hierin verandering kunnen brengen.”

In het nieuwe nummer van Recycling Magazine Benelux een interview met Jan Kappenburg, die uitgebreid vertelt over wat 21south voor de afval- en milieubranche kan betekenen.