Algemeen

Beursorganisatie Easyfairs Nederland is straks toe aan een vliegende start na de coronacrisis. Evenementenhal Gorinchem wordt geheel coronaproof ingericht. Op deze locatie wordt op 16, 17 en 18 november de Vakbeurs Recycling gehouden. Het nationale netwerkevenement voor recyclingtechniek en afvalmanagement vormt het ideale moment om relaties (weer) persoonlijk en effectief te ontmoeten.

Bij de vorige editie in 2019 werden al mooie resultaten behaald. De klanttevredenheid steeg en de vakbeurs groeide in zowel exposanten als bezoekers met vijftien procent. Ook werd het aantal samenwerkingen flink uitgebreid, met diverse branche- en kennispartijen, zoals BRBS Recycling, VERAS, MRF, NRK en ENVAQUA, waarmee Recycling een evenement is voor en door de community. De vakbeurs staat bekend als het netwerkmoment voor recyclingtechniek. Dit jaar komt daar het focuspunt afvalmanagement bij, gericht op gemeenten en bedrijven met grote afvalstromen.

Na afgelopen editie committeerde een groot aantal exposanten zich alweer voor november 2021. Onder meer Recycling Magazine Benelux (vanaf het eerste begin mede-initiatiefnemer en officiële mediapartner), Van Werven, Stoevelaar Recycling BV en Van Bemmel Recycling zijn ook dit jaar weer van de partij. Het succes van het Demoplein wordt dit jaar verder uitgebreid, zodat nog meer geïnteresseerden kunnen genieten van de getoonde machines.

Daarnaast verwelkomen we voor de elfde keer het Recyclingsymposium in Evenementenhal Gorinchem. Vorig jaar werd voor het eerst gebruik gemaakt van de geheel vernieuwde congreszaal op de eerste verdieping. Ook dit jaar vindt het symposium, voorafgaand aan de tweede beursdag, plaats op woensdag 17 november.

Vakbeurs Recycling richt zich op recyclingtechniek en afvalmanagement en trekt hiermee ruim vijfduizend bezoekers uit onder meer recyclingbedrijven, bouw- en sloopbedrijven, gemeenten, overheid, industrie, afvalinzamelaars en bedrijven met grote afvalstromen. Op een laagdrempelige manier komt men in contact met (potentiële) klanten, onder het genot van de geheel verzorgde catering. Met het aanpassen van de openingstijden op de eerste beursdag kunnen bedrijven met grote afvalstromen en aanbieders van gemeentelijke grondstoffen nog beter worden bediend.

Dinsdag 16 november krijgt de beurs een dagopenstelling van 10.00 tot 17.00 uur. Woensdag en donderdag blijven zoals ze waren: van 13.00 tot 21.00 uur. Voor meer informatie: Esther Rodenburg van Easyfairs Nederland, tel. 0183-680655 of e-mail: esther.rodenburg@easyfairs.com. Internet: www.vakbeursrecycling.nl.