Ga naar hoofdinhoud

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven stapt op vanwege nieuwe baan

Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat

Stientje van Veldhoven stapt op als staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. De reden: ze heeft een andere baan. Van Veldhoven gaat aan de slag bij het World Resources Institute (WRI). Van Veldhoven heeft haar vertrek vrijdag bekendgemaakt in de ministerraad. Omdat het nog wel even duurt voordat het nieuwe kabinet rond is, wordt er een vervanger voor haar gezocht uit de kring van D66.

Het WRI is een niet-gouvernementele organisatie, die zich inzet voor duurzaamheid, en praktische oplossingen bedenkt hoe duurzame voedselproductie en energievoorziening het leven van mensen kunnen verbeteren. Van Veldhoven gaat aan de slag bij de Europese tak, die in Den Haag is gevestigd.

Als staatssecretaris zette Van Veldhoven zich al in voor de natuur. Om zwerfafval tegen te gaan, werd onlangs al statiegeld op plastic flesjes ingevoerd. Volgend jaar komt ook op blikjes statiegeld te zitten. Tijdens de ziekte van minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) was Van Veldhoven korte tijd minister voor Milieu en Wonen. Voordat ze in 2017 staatssecretaris werd, was ze Kamerlid voor D66.