Algemeen
Speciaal voor de IFAT brengt Goudsmit Magnetics een zwarte editie van de EddyFines 38HI EddyCurrent scheider. Deze verwijdert non-ferro fracties vanaf 0,5 mm uit onder meer IBA stromen.

Speciaal voor de IFAT 2018 brengt Goudsmit Magnetics uit Waalre een zwarte editie van de EddyFines® 38HI Eddy-Current scheider uit. Deze vernieuwde scheider heeft een anti-kleef aanvoermodule die zorgt voor een verhoogde non-ferro scheiding uit onder meer IBA (Incinerator Bottom Ashes) stromen. Voor de black edition is de trommelmagneet met trilgoot vervangen door een anti-kleef aanvoermodule met geïntegreerde 1800 of 3000 Gauss koprol magneetscheider. Door de vochtige, cementachtige productstructuur van met name verbrandingsslakken, trad bij toepassing van een trommelmagneet spoorvorming en kleef op in de trilgoottrog en op de mantel van de trommelmagneet. Dit leidde tot een minder goede procesbeheersing en minder goede scheidingsresultaten. In de verbeterde versie wordt de aanvoermodule gevoed met een monolaag en ontstaat er een perfecte verdeling over de breedte van de band. Vervolgens wordt het product omgedraaid en hierdoor luchtiger van structuur, waardoor de Eddy-Current scheider de NF-metalen nog beter kan scheiden. Dit betekent een duidelijke verbetering ten aanzien van proces en metaalscheiding.

Werking
Een koprolmagneet scheider is een transportbandsysteem met geïntegreerde -naar keuze minder of meer krachtige- magneetrol. Een uitspreid-module of een reeks brede banden of zeven zorgen voor een brede spreiding op de band van de Eddy-Current scheider qua capaciteit en laagdikte. De bandsnelheid is regelbaar; dit geeft de mogelijkheid het magnetisme af te stemmen op het ballistische effect van het eigenlijke product en is daarmee een extra afstelparameter. De magneetrol trekt ijzerdelen of ijzerhoudende slakken vanaf 0,1 mm aan en lost deze aan de onderzijde, waarna een trechter ze opvangt en/of afvoert. Dit kan ook met een scheidingsschot. De overgebleven (nagenoeg niet-magnetische) fractie vervolgt zijn weg naar de Eddy-Current scheider die zorgt voor scheiding van fijne NF-metalen (>0,5 mm) zoals aluminium, koper, zilver en goud. Afhankelijk van de toepassing is de koprolmagneet scheider in diverse sterktes leverbaar, zoals 1800, 3000, 6000 en 9000 Gauss. De 1800 en 3000 Gauss uitvoering worden ingezet voor verwerking van verbrandingsslakken. In andere fracties, zoals WEEE en ASR, vinden de sterke uitvoeringen van 6000 en 9000 Gauss hun toepassing.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven