Algemeen

Opnieuw bewijst een Nederlands bedrijf dat ons land toonaangevend is op het gebied van innovatie: het bedrijf Nemag uit Zierikzee is door het International Bulk Journal beloond met een award voor het ontwikkelen van de meest innovatieve technologie voor grijpers van bulkgoederen. Michel Corbeau, General Manager bij Nemag: “Wij zijn trots dat we bijdragen aan de vooruitgang van deze industrie door onze innovatieve producten.”
Staalfabrieken en bulkterminals over de hele wereld gebruiken de grijpers van het Nederlandse Nemag bij de overslag van allerlei soorten bulk. Het Zeeuwse familiebedrijf ontwikkelt en bouwt grijpers, met een inhoud tot 60 m3 voor de overslag van bulkgoederen. De grijpers worden vanuit de moderne productielocatie in Zierikzee wereldwijd geëxporteerd. Nemag ontwikkelt grijpers met de hoogste productiviteit en kwaliteit, gebaseerd op zeer innovatieve concepten. Hiermee is Nemag toonaangevend in de wereld.

Samenwerking met TU Delft
Het is niet de eerste keer dat Nemag deze prijs wint. In 2014 won Nemag ook deze prestigieuze innovatie award. Sinds 2009 werkt Nemag intensief samen met de afdeling Maritieme Techniek en Transporttechniek van de Technische Universiteit Delft om grijpers, door middel van virtuele simulaties, verder te ontwikkelen en optimaliseren. Eén van de resultaten hiervan is de onlangs gelanceerde nemaX®, de snelste en meest productieve grijper ter wereld. Door deze grijper worden bulkoverslagterminals tenminste 10 procent efficiënter en kunnen grote besparingen gerealiseerd worden. Corbeau: “Onze samenwerking met de TU Delft en een aantal van onze klanten heeft gezorgd voor dit resultaat. Deze award is daarom een gezamenlijke prestatie.”

Over Nemag
Het familiebedrijf Nemag werd 93 jaar geleden opgericht. Nemag is de aangewezen partner voor de overslag van droge bulkmaterialen en heeft wereldwijd een sterke reputatie. Of het nu gaat om de overslag van ijzererts, graan, schroot, mineralen, kolen of biomassa: Nemag biedt een optimale oplossing, gericht op het verhogen van de efficiency en het verlagen van de kosten per overgeslagen ton lading. Het bedrijf zet niet alleen in op innovatie, ook service en klantondersteuning staan bij Nemag hoog in het vaandel. Kijk voor meer informatie op nemag.com

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven