Algemeen
Opening Hitachi fabriek voor mini-graafmachines

Op 21 juni heeft Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME) in Oosterhout haar nieuwe fabriek voor mini- en compacte graafmachines officieel geopend. Het 8.000 m2 grote complex is in gebruik genomen met een feestelijke ceremonie in aanwezigheid van genodigde Hitachi-klanten en medewerkers van HCME.

De ingrijpende modernisering, die in januari van dit jaar begon, heeft geleid tot veel meer efficiency bij de fabriek, waar de modellen ZX10 tot ZX85 worden geproduceerd. Nu kan worden voldaan aan de groeiende vraag naar Hitachi mini- en compacte graafmachines in heel Europa. Marco Verhoef, algemeen directeur van de fabriek: “We hebben sinds 2014 onze productie al verdubbeld van 2.500 naar 5.000 machines in 2018. De renovatie van de fabriek was nodig om verder te kunnen groeien. We hebben nu de capaciteit om 7.000 machines per jaar te produceren, afhankelijk van de vraag uit de markt.”

In het kader van de modernisering is een state-of-the-art halfautomatische assemblagelijn geïnstalleerd, evenals nieuwe apparatuur en spuitruimtes. Ook passen de medewerkers van de fabriek nu de takttijd-aanpak toe, dat wil zeggen dat ze een taak binnen een bepaalde tijd voltooien, zodat een optimale werkstroom ontstaat. Verder is het voorraadvolume verkleind volgens de kanban-methode van lean manufacturing.

De officiële opening werd met een confettikanon verricht door de president en CEO van HCME, Makoto Yamazawa, en directeur productie en inkoop Kazutoshi Yoshioka. Tijdens het evenement bedankte Marco Verhoef in zijn toespraak de 100 fabrieksmedewerkers voor hun inspanningen en veerkracht van de laatste maanden. Zij hebben de productie tijdens het halfjaar van de renovatie gewoon laten doorgaan. “Dankzij al ons toegewijde personeel hebben we nu een volledig gerenoveerde en gemoderniseerde fabriek. We zijn trots op wat we hebben gerealiseerd. We zijn klaar voor de toekomst om meer machines te maken, met kortere levertijden en tegen lagere kosten.”

Meer informatie: Hitachi Construction Machinery (Europe) NV

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven