Algemeen

In Eindhoven en omgeving is de ondergrondse perscontainer erg gewild. “Voor 2020 hadden we er al 35 in gebruik”, zegt Frans van Strijp, directeur van het afvalsamenwerkingsverband voor de gemeenten Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard. “We hebben nu een aanbesteding aan Sidcon gegund voor nog eens zestig exemplaren. Dat is een flinke uitbreiding.”

Cure is (in 2020) ook een van de eersten die de nieuwe ondergrondse perscontainer voor oud papier en karton gaat uitproberen. Van Strijp heeft er alle vertrouwen in dat de pilot slaagt. Hij is groot voorstander van de ondergrondse perscontainer. “Rond de millenniumwisseling voerden wij de gewone ondergrondse container in”, vertelt Van Strijp. “Dat was al een hele verbetering, want we wilden af van de zakken op straat.”

Maar de ondergrondse perscontainer bleek nog weer een belangrijke stap vooruit. “Door het persmechanisme krijg je een veel grotere capaciteit. Dat is vooral heel prettig in de binnensteden, waar vanwege bekabeling en dergelijke vaak maar plaats is voor één container.” Met de laatste aanbesteding erbij hebben Eindhoven, Valkenswaard en Geldrop-Mierlo straks de beschikking over bijna honderd ondergrondse perscontainers. Ze worden gebruikt voor rest- en pmd-afval.

Ook van de pilot met de nieuwe perscontainer voor oud papier en karton heeft Van Strijp hoge verwachtingen. “We zamelen het oud papier nu hoofdzakelijk los in, soms met de hulp van verenigingen. Daar willen we vanaf, van al die dozen en zakken op straat. Omdat er steeds meer karton bij het oud papier zit, we zijn immers een land van alles thuis laten bezorgen, is een perscontainer heel geschikt. Het zorgt voor meer capaciteit en je hoeft de container minder vaak te legen. Als de pilot bevalt, gaan we het grootscheepser aanpakken met de ondergrondse perscontainers voor papier en karton.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven