Algemeen

Banen in de Belgische afval- en recyclagewereld zijn niet alleen voor mannen. Toch zijn vrouwen in de sector momenteel ondervertegenwoordigd: minder dan vijf procent van alle arbeiders is vrouw; voor bedienden is dit minder dan veertig procent.

Bijgevolg wordt de sector nog al te vaak als een machosector bestempeld en zijn veel vrouwen terughoudend om zich aan te melden. Denuo, de Belgische federatie van de afval- en recyclagesector, wil de zaken veranderen en lanceert daarom ‘Women in Recyling’.

Denuo weigert om werkeloos toe te kijken bij deze realiteit. De federatie wil de sector inclusiever maken en de gelijkheid van mannen en vrouwen bevorderen. Via het project Women in Recyling wil ze de gezichten van vrouwelijke talenten in de verf zetten.

Het project bestaat uit vier pijlers:

  1. De oprichting van een netwerk van vrouwen in de sector.
  2. Een charter voor meer inclusieve regels binnen het Denuo-team dat zelf het goede voorbeeld wil geven.
  3. De leden tools aanbieden, waarmee ze werk kunnen maken van de gelijkheid van mannen en vrouwen.
  4. Communicatie naar de buitenwereld via #WomeninRecycling en het bijbehorende projectlogo, om vrouwen in de sector in de schijnwerpers te zetten.

In het tweede nummer van Recycling Magazine Benelux (april 2021) een uitgebreid interview met Stany Vaes, algemeen directeur van Denuo, en Caroline Vanheede, voorzitter van Women In Recycling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven