Algemeen

Demarec Ecoline voor het middensegment

Demarec is met zijn huidige lijn sloop- en recyclingproducten al vanaf de oprichting actief in de top van de markt, door producten van topkwaliteit te leveren en gebruik te maken van innovatieve technieken. Commercieel manager Jason Sanders: “Gezien de ontwikkelingen in de markt, speelden we al een tijdje met de gedachte om een alternatieve productlijn voor het middensegment op de markt te brengen: genaamd EcoLine. Het eerste product uit deze lijn is de nieuwe DLP roterende vergruizer.

De Demarec EcoLine is competitief geprijsd, maar tijdens de ontwikkeling zijn geen concessies gedaan aan de kwaliteit. Van de nieuwe lijn roterende vergruizers is recentelijk de 2 ton wegende DLP-24 geïntroduceerd, geschikt voor het gebruik aan machines van 18 tot 25 ton. “De Demarec Ecoline bestaat in eerste instantie uit vier modellen voor machines van 10 tot 25 ton”, aldus Sanders. “Daarna wordt de range naar boven en beneden uitgebreid.”

Bij de nieuwe lijn is volgens Sanders gekozen voor een standaard cilindertechniek en een andere technische opbouw, met een speciaal voor de EcoLine ontwikkeld uitwisselbaar tandsysteem. De complete rotatorhead is hetzelfde als bij de bestaande modellen. De gebruikte messen en schraaptanden worden bijvoorbeeld ook in de Demarec Multi-Quick-Processor MQP gebruikt. De Demarec-filosofie van volledig wisselbare slijtdelen is dus ook bij de Ecoline doorgevoerd.”

In het nieuwe nummer van Recycling Magazine Benelux ruim aandacht voor het twintigjarig bestaan van Demarec, met een uitgebreid interview met Marcel Vening. Hij startte in 2001, samen met Ruud de Gier, het bedrijf.