Algemeen

De nieuwe terminal van De Beijer Groep BV in Dodewaard maakt gebruik van sproeiers van Aquaco om een stofvrije op- en overslag te realiseren.
De aangevoerde minerale grondstoffen (zoals split, grind, keien, breukstenen en zand) worden met behulp van een mobiele havenkraan gelost in een storttrechter en van daaruit verder getransporteerd. Boven de opslagvakken loopt een lange bandtransporteur met een traverseband die de grondstoffen vanaf een vaste hoogte in de gewenste opslagvakken stort. Bij sommige grondstoffen kan hierbij enige stofontwikkeling optreden. Daarnaast kan ook de wind stof opwervelen, met name als voertuigen over het terrein rijden.
Besproeiingssysteem
Om de stofontwikkeling tot een minimum te beperken, heeft De Beijer Groep geïnvesteerd in een besproeiingssysteem van Aquaco BV uit Elst. Het systeem, dat 22 kanonsproeiers en 14 kleinere sproeiers omvat, maakt gebruik van het water uit de Waal. “Dankzij de regelmatige beregening waait nagenoeg geen stof meer op”, aldus Willy Koenders (Aquaco). “Dat is niet alleen winst in termen van welzijn, milieu en arbo-omstandigheden, maar bovendien zullen machines en installaties veel minder snel vervuilen.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven