Algemeen

Afvalwijzers Rd4 kunnen bij oud papier

Afvalkalenders kunnen bij oud papier

De 216.000 afvalwijzers 2019 van reinigingsdienst Rd4 voor inwoners van tien gemeenten in Parkstad en het Heuvelland kunnen bij het oud papier. Op alle exemplaren staat een foute kalender. “Er is een menselijke fout gemaakt bij de drukker, waardoor er een verkeerde kalender is gedrukt op alle afvalwijzers”, zo laat een woordvoerder van Rd4 weten.

Over kosten zegt Rd4 geen informatie te kunnen geven, “maar de extra kosten komen voor rekening van de drukker.” De reinigingsdienst werd onlangs door inwoners ingelicht dat de kalender op de afvalwijzer niet juist was. Rd4 besloot meteen de bezorging stil te leggen. “We hebben daarna alle nog niet bezorgde exemplaren laten terugroepen. Deze worden aangeboden voor recycling”, aldus een woordvoerder van Rd4.

Bezorgers waren toen al volop begonnen met het huis aan huis afleveren van de kalenders, waarop de dagen van het afhalen van afval staan vermeld. Het precieze aantal kalenders dat al was bezorgd, is niet bekend. “Maar het betreft ongeveer tien procent van de totale hoeveelheid.” Het bedrijf zegt ernaar te streven om alle huishoudens uiterlijk 31 december van een nieuwe afvalwijzer te kunnen voorzien.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven