Ga naar hoofdinhoud

Strafrechtelijk onderzoek naar Heineken wegens statiegeld op blik

Foto: Shutterstock

Justitie doet strafrechtelijk onderzoek naar bierbrouwer Heineken, nadat het bedrijf niet op de verplichte ingangsdatum blikjes op de markt bracht met statiegeldlogo. Heineken gaf eerder aan dat het ging om een misverstand. Recycling Netwerk Benelux deed vanwege het ontbreken van het statiegeldlogo eerder dit jaar al aangifte tegen de bierbrouwer.

De verplichting op statiegeld geldt sinds 1 april van dit jaar. Heineken hield zich niet aan die verplichting door ook nog blik zonder statiegeldlogo op de markt te brengen. Toen ze hiervoor op de vingers werden getikt door de autoriteiten gaven ze aan uit te gaan voor een overgangsperiode van drie maanden. Die was er alleen niet. Recycling Netwerk Benelux geloofde er ook geen woord van dat de bierbrouwer niet tijdig op de hoogte was van de regelgeving. Immers, zo zeggen ze tegen de NOS, een groot merk als Heineken is vaak heel goed op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving

Nu is er dus een strafrechtelijk onderzoek gestart. In welk stadium dit onderzoek zich bevindt is onduidelijk en ook over de mogelijke consequenties is nog niks gezegd.

Lees ook: