Persberichten

Met de nieuwe Backers 3MAL heeft A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf een capaciteitsmaker toegevoegd aan het al zeer brede machinepark dat Tuytel inzet voor de verwerking van recycling- en grondstomen. Met beide sterrendekken opgeteld heeft de machine 11.800mm aan sterrenzeeflengte wat staat voor een enorme capaciteit per uur.

Backers 3MAL Tuytel ;
De nieuwe Backers van A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf is een 3MAL wat inhoud dat het een 3-fractie machine is met een verlengd voorzeefdek, welke is opgebouwd op een trailerchassis waardoor hij eenvoudig te verplaatsen is.

De opgavebunker van 5M³ is eenvoudig te beladen door een kraan, laadschop of schredderar. Tuytel heeft er voor gekozen om in de bunker optioneel een doseerschroef te laten plaatsen voor een optimale geleidelijke opgaven om afzeving met een zo hoog mogelijke capaciteit mogelijk te maken.

Vanuit de bunker wordt het te zeven materiaal opgevoerd om een 5.100mm lang en 1.200mm voorzeefdek met 50/60 sterren welke zijn voorzien van RVS afstandshulzen om eventuele verkleving tegen te gaan.

De onderloop wordt vervolgens op het tweede sterrendek van 6.700mm lang en 1.200mm breed gevoerd waar de fijnafzeving plaatsvind. Het dek is voorzien van sterren 12/12 met eveneens RVS afstandshulzen. Mocht door het toepassen van deze zeeftechniek in zeer moeilijk te zeven materialen waar een vlak- of trommelzeef geen resultaten meer geven toch de sterrendekken vervuild raken dan kunnen deze door een volledig automatisch geregelde reiningskammen-systeem op het fijne dek worden gereinigd zodat de afzeving gegarandeerd blijft.

Het fijnzeefdek is eenvoudig ( 15 minuten) compleet te wisselen als een modulaire unit op de machines zodat als gewenst er een ander dek geplaatst kan worden met andere sterren zodat fijnere – of grovere afzeving mogelijk is.

Voor de aandrijving is een duurzame Tier IV-final motor met 160Kw geplaatst, de hydraulische pompen zijn van Bosch-Roth waarbij de overige hydraulische componenten van de bekende merken zijn zoals Danfoss en Parker. Om de optimale overbrenging van de pompen naar de aandrijvingen te krijgen zijn de Backers machines opgebouwd met hydraulische leidingen waar mogelijk, slangen geven hydraulisch verlies en dus kracht op het sterrendek.

Meer informatie: Van der Spek Vianen B.V.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven