Persberichten

Naar aanleiding van inspecties door de Inspectie SZW in de oudpapier recycling is geconstateerd dat toegepaste transponder systemen bij FNOI leden niet voldoen aan de gestelde eisen. Onlangs werd op een bestuursvergadering van de FNOI (Federatie Nederlandse Oudpapier Industrie) verslag gedaan van een gesprek met Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid ISZW (voorheen Arbeidsinspectie).

Een bandbeveiligingsysteem, ook wel transportbandbeveiliging genoemd, dient namelijk gecertificeerd te zijn door een Notified Body. Deze test het systeem uitgebreid en onderzoekt of het als veiligheidscomponent op de markt toegepast mag worden. Met dit certificaat kan de gebruiker aantonen dat het voldoet aan de eisen welke gesteld worden als veiligheidssysteem voor opvoerbanden.

Het gecertificeerde ProZone transportbandbeveiligingssysteem van Inrato wordt als ‘goed’ bestempeld door ISZW (voorheen arbeidsinspectie).

Als sinds 2015 levert en installeert Inrato International dit gecertificeerde ProZone opvoerbandbeveiligingsysteem. Diverse klanten in de recycling branche maken dagelijks gebruik van dit veiligheidssysteem. Ze beveiligen hun personeel tegen gevaren en voldoen hiermee aan de eisen van de Inspectie.

Wilt u meer weten over veiligheid van uw balenpers? Download dan gratis de whitepaper over opvoerbandbeveiliging via www.inrato.com/whitepapers

Meer informatie: Inrato International

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven