Persberichten

No-Wear stortpuntplaat

ZEVENBERGEN – De NO-WEAR stortpuntplaat is een polyurethaan plaat met kegelprofiel en wordt gemonteerd op stortpunten tussen twee transportbanden, op het stortpunt in een zeef of andere stortpunten in silo’s of bunkers.

Het effect is een vermindering van de valsnelheid van de materiaalstroom.

Deze stortpuntplaat van hoogwaardig slijtvast polyurethaan is voorzien van conische kegels en zorgt voor een beschermend oppervlak dat zichzelf continu blijft vernieuwen doordat het materiaal tussen de kegels blijft vastzitten. Het voorkomt tevens slijtage van het stortpunt, en is geluiddempend.

Eigenschappen:

Ideaal voor kiezel, stenen, ertsen, kristallen, mineralen, kolen.
Eenvoudig te installeren d.m.v. M10 bouten.
Hardheid : ca. 85 Shore A
Materiaal : Slijt- en snijvast polyurethaan.
Dikte plaat incl. kegels : 60 mm.
Afmetingen plaat : 457 × 457 mm.
Groter oppervlak mogelijk door meerdere platen te monteren.
Ideaal voor haakse overstortpunten tussen transportbanden (zie foto): de impact van de materiaalstroom op de band wordt beperkt, en het materiaal glijdt in de richting van de band mee, dus geen draaien en rollen van product waardoor slijtage ontstaat!

Polyurethaan is veel meer slijtvast dan staal, het materiaal zorgt dus voor bescherming tegen slijtage. Het unieke zit in de conische kegels. Deze zorgen er voor dat het materiaal van valhoek verandert, of het materiaal komt tussen de kegels vast te zitten waardoor een laag ontstaat waar het volgende materiaal tegen afketst.

Dit resulteert in een stroom van materiaal op materiaal en betekent géén slijtage.

Voor verdere informatie, een bestelling of prijsaanvraag kunt u contact met Van Gink opnemen.

Meer informatie: Van Gink Trading BV

Meer informatie: Van Gink Trading BV