Persberichten

Vanaf de vestiging in Hardenberg heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL320F geleverd aan Van Werven.

De zeer goede ervaringen en lage kostprijs per uur van een eerder  geleverde MHL331 in zware werkomstandigheden en de goede service en support van Van der Spek heeft Van Werven doen beslissen om wederom te investeren in een Fuchs overslagmachine.

De nieuwe 21 ton wegende Fuchs MHL320F zal bij Van Werven ingezet gaan worden voor het op- en overslaan van te recyclen producten en voor het laden en lossen van containers en vrachtwagens.

In de Fuchs MHL320F zorgt een zeer zuinige en duurzame Deutz TCD 3.6 motor met 95kW voor de aandrijving. Uiteraard voldoet deze aan de nieuwste emissie-eisen. De hydraulische pompen zijn van Rexroth en leveren maximaal 290 liter/minuut.

Zoals bij iedere Fuchs is ook de nieuwe Fuchs MHL320F voorzien van het zeer veilige- en ruime werkplatform op de bovenwagen dat eenvoudig via een trap toegankelijk is. Op dit werkplatform kunnen alle onderhoudswerkzaamheden zeer veilig en eenvoudig worden uitgevoerd. Tevens zijn de tankopeningen hier geplaatst, zodat hiervoor niet op de machine geklommen hoeft te worden.

Natuurlijk zijn bij de MHL320F de koelers separaat geplaatst, zoals bij iedere Fuchs, zodat optimale koeling gegarandeerd is en zelfs in de meest stoffige omstandigheden de machine kan worden ingezet. Standaard gemonteerde omkeervans zorgen dat de koelers schoon worden geblazen op ingestelde tijden.

Op wens van Van Werven is de nieuwe Fuchs MHL320F uitgevoerd met vier stempelpoten, als gewenst kan ook gekozen worden voor twee stempelpoten en een blad. Aan de machine is een giek- en lepelsteelconfiguratie met een bereik van 10.200mm geplaatst waaraan een bak-kinematiek zit voor plaatsing van een sorteergrijper. Gemonteerde lastdemping op de giek zorgt dat bij rijden met last het comfort voor de machinist gegarandeerd blijft.

Uiteraard heeft ook deze nieuwe MHL320F de nieuwe FOX-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt.

Standaard is de Fuchs MHL320F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant, zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurt. Middels de hydraulische verstelling heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden. Bij de MHL320F is de zichthoogte maximaal 5.400mm.

LED-verlichting op de cabine, giek en lepelsteel zorgen dat er altijd optimaal zicht is rondom de machine en er ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden.

De standaard gemonteerde centrale smering zorgt er voor dat de machine continu gesmeerd wordt voor een lange levensduur van o.a. pennen en bussen.

Via Telematics kan de machine op afstand uitlezen worden waarbij alle data die verzameld is duidelijk en overzichtelijk wordt weergegeven. Tevens kan gezien worden wanneer de machine onderhoud nodig heeft, zodat dit optimaal gepland kan worden om de stilstand te minimaliseren.

Meer informatie: Van der Spek Vianen B.V.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven