Persberichten

Van der Spek Vianen heeft wederom een nieuwe Fuchs afgeleverd bij Jacomij in Wijk bij Duurstede, ditmaal een nieuwe Fuchs MHL360F die ingezet zal gaan worden voor alle voorkomen op- en overslagwerkzaamheden.

Jacomij begonnen in 1969, bestaat inmiddels uit twee bedrijven: Jacomij Metalen & Jacomij Electronics Recycling. Hoewel Jacomij alle karakteristieken heeft van een internationaal opererende recycling specialist, is het in hart en nieren een familiebedrijf waar aandacht voor klanten en medewerkers centraal staan. Mede dankzij de strategische ligging in de provincie Utrecht, zijn ze in staat om snel en flexibel te opereren. Ze beschikken over de kennis en eersteklas faciliteiten (opslag, analyse en shredding) voor een efficiënte en hoogwaardige metaalrecycling van non ferro metalen & elektronica recycling, volledig afgestemd op de specifieke wensen van de klant. Met behulp van geavanceerde apparatuur, goed opgeleid personeel en deskundige partners worden alle materialen snel en vakkundig gesorteerd, geanalyseerd, gecontroleerd en verwerkt.

Om snel en efficiënt te kunnen werken is er gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giek configuratie welke een bereik heeft van 18 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 19.5 meter. Dankzij dit grote bereik is het verticaal beladen van 40ft zeecontainers geen enkel probleem en kan snel en veilig gewerkt worden.

Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL360F voorzien van een zuinige Deutz motor, in de 360F is een Deutz TCD 7.8 6-cilinder motor gemonteerd welke gekoppeld is aan de Bosch-Rexroth pompen. Net als zijn grotere broer de Fuchs MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk, grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 6.100mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden.

Standaard gemonteerde camera’s op achter- en rechterzijde geven een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. Extra sterke Power-LED verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.

Meer informatie: Van der Spek Vianen B.V.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven