Persberichten

Vijf innovatieve infrabedrijven hebben tijdens Platform Circulair Flevoland van provincie Flevoland de overeenkomst ondertekend om te werken aan verduurzaming van de Nederlandse wegen met Roof2Road bitumen. Dura Vermeer, H4A, Ooms Producten, ReintenInfra en Roelofs Groep, zetten een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie door te investeren in deze circulaire, hoogwaardige grondstof.

Roof2Road bitumen is een hoogwaardige circulaire bouwstof voor asfalt. Het is het bindmiddel van de weg. Roof2Road is een nieuwe circulaire keten waarin grondstoffen behouden blijven door ze circulair her te gebruiken. Roof2Road is honderd procent circulair en een zusterbedrijf van Roof2Roof: bitumenrecycling van dak naar dak, volgens de principes van de circulaire economie. Door de inzet van Roof2Road bitumen kan zo 30.000 ton CO2 per jaar bespaart worden. Hergebruik is ook goed voor de ozonlaag ten opzichte van verbranding. R2R bitumen is CE gemarkeerd door KIWA Nederland.

BouwCirculair, het platform voor circulair denken en doen in de infrasector, heeft samen met gemeenten het duurzaam moederbestek voor asfalt gemaakt. Dit moederbestek geeft ruimte aan circulaire materialen en werkt met een MKI (milieukosten indicator). Aannemers investeren al in duurzaamheid, nu is het de beurt aan de opdrachtgevers, de overheden. Zij kunnen de volgende stap zetten om asfalt een stuk duurzamer te maken. De gemeente of provincie kan het bestek vanaf nu met één muisklik overnemen, zodat het gemakkelijker wordt om asfalt te verduurzamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven