Persberichten

Hyundai HX520L voor Attero

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaatsen in Hardenberg een nieuwe Hyundai HX520L graafmachine geleverd aan Attero die de 55 tons machine gaat inzetten op haar locatie in Landgraaf.

De Hyundai HX520L is na een uitgebreid vergelijk van diverse merken 50 tons plus graafmachines als beste geselecteerd voor de uit te voeren werkzaamheden.
De nieuwe machine moest naast het uitvoeren van vele werkzaamheden op de locatie in Landgraaf als het afdekken van de stortplaats, het laden van vrachtwagens met grote capaciteiten en afwerken van de taluds op de stortplaats ook een zeer hoog hefvermogen hebben voor het uitvoeren van specifieke werkzaamheden.

Bij dit hoge gewenste hefvermogen waarbij naast het hefvermogen ook de stabiliteit van de machine in alle posities zeer belangrijk was tijdens het tillen en liften is de Hyundai HX520L de juiste partner om dit veilig en efficiënt uit te voeren.

In de werkplaatsen in Hardenberg is de Hyundai HX520L compleet opgebouwd met diverse opties welke na uitgebreid overleg tussen Van der Spek Vianen en Attero zijn geselecteerd om de verschillende werkzaamheden die de 520 moet gaan uitvoeren zo optimaal mogelijk te kunnen doen.

Naast het verzwaard uitvoeren van het contragewicht en het verlengen van de lepelsteel is er een dom onder de giek geplaatst voor een groter bereik. Ook zijn er o.a. brede bordessen aan beide zijde van de bovenwagen geplaatst, een zeer uitgebreide overdrukinstallatie en centrale smering gemonteerd. Na de op- en ombouw van de machine in de werkplaats van Van der Spek Vianen is de machine waar nodig opnieuw gespoten bij PRIMA Equipment in Hardenberg.

Een 12.7 liter Scania DC13 084A 6-cilinder zuinige turbodiesel motor met een vermogen van 444 pk zorgt voor de aandrijving van de machine. Om te voldoen aan de nieuwste emissie eisen is de motor voorzien van een DOC-katalysator die samen met Ad-Blue zorgt voor de juiste nabehandeling van de uitlaatgassen. Belangrijk hierbij is om te vermelden dat er dus geen roetfilter op de machine zit welke moet regenereren met de daarbij komende kosten en verhogend brandstofverbruik.

Het hydraulisch systeem op de HX520L is van Kawasaki en voorzien van een geavanceerd en gepatenteerde negatieve controle voor perfecte bediening van alle functies. De hef- en knikcilinders zijn voorzien van een regeneratiesystemen welke zorgen voor een nog lager brandstofverbruik.

Via dezelfde grote display kan eenvoudig worden gekozen tussen de verschillende werkprogramma’s zodat altijd met de juiste instelling gewerkt kan worden. Middels IPC (Intelligent Power Control) kan de machinist kiezen om de pompregeling anders te laten regelen zodat als gewenst meer kracht of souplesse wordt gegeven. Door deze vele verschillende instellingen en werken in de juiste modus is een laag brandstofverbruik gegarandeerd.

Standaard zijn de machines van de nieuwe HX-serie, en dus ook de nieuwe HX520L van Attero voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht zichtbaar maakt. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Meer informatie: Van der Spek Vianen B.V.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven