Persberichten

Van der Spek Vianen heeft bij verhuurspecialist NEXT RENTAL twee nieuwe Fuchs overslagmachines geleverd ter uitbreiding hun verhuurvloot.

Door continu de markt te monitoren wat de klantwensen zijn wordt door NEXT RENTAL geïnvesteerd in de juiste machines om te voldoen aan deze vraagstukken. Aangezien er steeds meer wordt gevraagd om inzet van overslagmachines heeft NEXT RENTAL bij de leveranciers geïnventariseerd welke machines het beste zouden aansluiten bij de vragen uit de markt. De keuze is gevallen op Fuchs machines geleverd door Van der Spek Vianen B.V.

Om de machines breed te kunnen inzetten is er gekozen om te investeren in een 35-tons Fuchs MHL350F en en 48-tons MHL360F.

Fuchs MHL350F, compacte krachtpatser met 17,5 meter bereik.
Om het bereik te halen is Fuchs MHL350E is uitrust met een 8.5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel. Het bereik is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de pen van de lepelsteel is 16 meter, het bereik aan de buitenzijde van de grijper is zelfs ruim 17,5 meter.

De Fuchs MHL350F is zeer breed inzetbaar en zal dan ook op vele verschillende locaties en in een diversiteit van werkzaamheden te zien zijn waar hij door de klanten van NEXT RENTAL ingezet zal gaan worden. Of het nu het laden- of lossen van schepen, het beladen van een schaar of containers op een schrootwerf of het uitsorteren van afval is de Fuchs MHL350F is de machine om in te zetten.

In de MHL350F is de zeer duurzame en zuinige Deutz TCD 6.1. L6 is 6-cilinder turbodieselmotor met gemonteerd welke 160kW vermogen levert. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Fuchs MHL360F, capaciteitsmaker met groot bereik
De nieuwe Fuchs MHL360F van NEXT RENTAL is uitgevoerd met giekconfiguratie die een bereik heeft van 18 meter, met grijper wordt er zelf een bereik van ruim 19,5 meter behaald.

De Fuchs MHL360F is een echte capaciteitsmaker die zowel op de schrootwerven als in de havens en recyclinglocaties zijn strepen heeft verdient. Met zijn grote bereik en kracht kunnen zonder problemen grote afstanden en hoogtes worden overbrugt.

Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL360F voorzien van een zuinige Deutz motor, in de 360F is een Deutz TCD 7.8 6-cilinder motor gemonteerd welke gekoppeld is aan de Bosch-Rexroth pompen. Net als zijn grotere broer de Fuchs MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk, grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat.

Meer informatie: Van der Spek Vianen B.V.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven