Persberichten

Eén van de grootste producenten ter wereld van luiers en andere hygiëne producten heeft heel recent zijn nieuwe “state of the art” productievestiging in Frankrijk in gebruik genomen.

Deze reeds bestaande trouwe klant heeft, net zoals voor de overige vestigingen binnen zijn groep, opnieuw gekozen voor de degelijkheid en betrouwbaarheid van de Valvan machines om hun productieafval te beheren.

Deze volledige turnkey waste handling installatie werd gebouwd door Valvan Baling Systems NV in samenwerking met ons zusterbedrijf Cretes NV (www.cretes.be ).

Al de trim waste , bestaande uit PP plastics en non-woven stukken, worden via een pneumatisch transportsysteem naar de Valvan C40B1000M automatische balenpers gebracht. Deze robuuste pers is uitgerust met een hydraulische voorpersklep die zorgt voor een voorverdichting van het zeer lichte materiaal en grote terughoudhaken die zorgen voor een mooi geperste baal.

Deze compacte en perfect stapelbare balen worden daarna naar een Belgische plasticsrecycler gebracht, waar van het PP afval opnieuw granulaat van hoge kwaliteit gemaakt wordt. (www.tivaco.be)

Daar deze nieuwe locatie 24 op 24 en 7 op 7 in werking is, is een betrouwbaar waste handling systeem onontbeerlijk om continue productie te garanderen.

Daar Valvan Baling Systems en Cretes al vele malen hun unieke kennis in deze sector hebben kunnen etaleren in mooie projecten bij verschillende grote spelers op de hygiëne markt, blijven wij nog steeds de geprefereerde leverancier voor Turnkey waste systemen in deze en vele andere sectoren.

Meer informatie: Valvan Baling Systems NV

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven