Persberichten

Van der Spek Vianen heeft bij Van Houtum Reycling B.V. in Arnhem weer een nieuwe Fuchs afgeleverd, het is de 8ste Fuchs die Van Houtum Recycling in hun lange bestaan in gebruik neemt. De Fuchs 335F vervangt een Fuchs 320D. Naast de nieuw afgeleverde 335F is er bij van Houtum Recyling B.V. ook een Fuchs 335D in gebruik.

Van Houtum Recycling is al sinds 1870 actief in de omgeving in Arnhem. Wat halverwege de negentiende eeuw begon met het inzamelen van hoofdzakelijk lompen als grondstoffen voor de papierfabrieken van de familie van Houtum in de omgeving van Apeldoorn werd er ook al begonnen met het inzamelen van ijzer,papier. Nu in 2018 staat de 5de generatie aan het roer van Van Houtum Recycling B.V. welke actief is in de recycling van ijzer, non-ferro’s en papier en het vernietigen van archieven.

Voor de aandrijving van de nieuwe 25-tons Terex-Fuchs MHL335F is zuinige 4.1 liter Deutz motor verantwoordelijk. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

De Fuchs MHL335F is uitgevoerd met 12 meter overslaggiek. Aan de machine is een nieuwe grijper gemonteerd, waarmee de MHL335F dankzij de Rexroth hydrauliek, met een opbrengst van maar liefst 380 liter per minuut zeer snel draait en voor de gevraagde overslagcapaciteit zorgt.

Op de MHL335F is standaard voorzien van een HD-onderwagen die zorgt voor extra stabiliteit tijdens het draaien en het eventueel rijden met last.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 5.400mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Een gemonteerde overdruk zorgt hierbij dat de machinist altijd in een optimale werkomgeving zit.

Standaard gemonteerde camera op de rechterzijde geeft een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. Power LED- verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.

Meer informatie: Van der Spek Vianen B.V.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven