Nieuws

Vanaf de vestiging in Vianen heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL360F geleverd aan Wessem Port Services, voor de op- en overslaglocatie in Wessem. De machine is voorzien van een duurzame- en zuinige Stage-V motor, waarmee hij voldoet aan de laatste emissie-eisen waarmee Wessem Port Services wederom aantoont te investeren in duurzaam- en modern materieel.

Om snel en efficiënt te kunnen werken, is er gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giekconfiguratie die een bereik heeft van achttien meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 19,5 meter. Dankzij dit grote bereik kunnen schepen zonder problemen worden gelost.

De zuinige Deutz TCD 7.8 6-cilinder motor is gekoppeld aan Bosch-Rexroth pompen. Net als zijn grotere broer de Fuchs MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper, zonder dat dit invloed heeft op de zwenk. Grote overslagcapaciteiten, met een laag brandstofverbruik, zijn het resultaat.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig, die via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan, naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden, ook de diesel- en Adblue tank worden gevuld, zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.