Nieuws

Vuurdoop voor 30-tons Hyundai laadschop

Van der Spek Vianen B.V. heeft in Utrecht afgelopen week een nieuwe Hyundai HL780-7A laadschop afgeleverd bij Bonder recycling en overslag B.V.

De 30 tonner kreeg gelijk in het eerste weekend zijn vuurdoop waarbij er op de recyclinglocatie in Utrecht ruim 9000 ton ballast per trein binnen kwam. Deze spoorwegballast is per kraan gelost en moest daarna mede door de Hyundai HL780-7A in depot gereden worden.

Bij het verzetten van deze hoeveelheid tonnen konden gelijk alle 365pk’s getest worden welke geproduceerd worden door de 11 liter Cummins QSM11 motor die uiteraard voldoet aan de nieuwste Tier III emissie eisen. Aangezien deze motor een zeer ruim bereik heeft waarbij deze pk’s beschikbaar zijn is het maximale toerental van deze motor afgeregeld op 2000t/min waardoor er aanzienlijke brandstofbesparingen te halen zijn.

Op wens van Bonder recycling en overslag B.V. is de laadshop door Van der Spek Vianen B.V. voorzien van joy-stick besturing waardoor de machinist alles via de handels in de armleuningen kan bedienen.

De machine is uitgerust met een hydraulische snelwissel waardoor er snel gewisseld kan worden tussen de verschillende bakken en eventuele uitrustingsstukken.