Nieuws

VERAS, branchevereniging voor sloopaannemers en asbest-verwijderingsbedrijven, is toegetreden als medeorganisator van het jaarlijkse Recyclingsymposium. Met de toetreding van VERAS ontstaat een verdere verbreding van het organiserende platform. Naast de mediapartners Recycling Magazine Benelux, Afvalgids, BEwerken en AfvalOnline, wordt de milieutechnologiesector van ENVAQUA en het recyclingnetwerk van BRBS Recycling nu dus aangevuld met het netwerk van VERAS. Het Recyclingsymposium biedt hiermee een platform voor een nóg breder publiek.

Het Recyclingsymposium wordt voor de negende keer gehouden tijdens de Vakbeurs Recycling in de Evenementenhal in Gorinchem. In de vernieuwde Next Level congreszaal worden lezingen verzorgd door het PBL, het ministerie van IenW, ABN AMRO, Coöperatie Insert en Auping. Tevens is er aandacht voor de toekomst: traditiegetrouw wordt de Student Recycling Award uitgereikt aan studenten die hun afstudeerscriptie, met als onderwerp een bepaalde vorm van recycling en duurzaamheid, hebben ingezonden.

Daarnaast is het Recyclingsymposium ook dé ontmoetingsplek voor recyclers en nu dus ook voor sloopaannemers om elkaar te treffen voorafgaand aan het bezoek van de Vakbeurs Recycling. Toegang voor leden en donateurs van de organiserende verenigingen is gratis. Belangstellenden kunnen zich tegen betaling aanmelden via de website van het Recyclingsymposium: www.recyclingsymposium.nl

Recycling Ontketend

Het thema van het Recyclingsymposium van dit jaar is ‘Recycling Ontketend’. Dagvoorzitter Jan Paul van Soest gaat met de sprekers en deelnemers in gesprek over de inhoud van de lezingen en tracht te ontketenen wat nu nog vast zit en nieuwe coalities te vinden.

Een circulaire economie kan alleen worden bereikt door samen te werken/. BRBS Recycling, ENVAQUA en VERAS onderkennen dit. Als belangrijke schakels in de circulaire economie werken VERAS en BRBS Recycling al samen op verschillende dossiers. Onlangs hebben zij gezamenlijk een whitepaper over circulair beton gepubliceerd. Met de nieuwe samenstelling van de organisatie van het Recyclingsymposium bevestigen de organiserende partijen dat ketendenken onmisbaar is voor het bereiken van een circulaire economie.

Het Recyclingsymposium vindt dit jaar plaats op woensdagochtend 17 november.