Nieuws

Huiskes Metal & Electronics Recycling en batterijrecycler Van Peperzeel bundelen hun krachten. “We gaan gewoon verder onder onze eigen naam en ik blijf voorlopig nog actief in het bedrijf”, laat ondernemer Johan van Peperzeel desgevraagd weten.

“Beide ondernemingen hebben een leidende positie binnen specifieke segmenten van de recyclingsector en sluiten, als gevestigde familiebedrijven, naadloos op elkaar aan”,  zo staat in een persbericht dat vrijdagavond is uitgestuurd.

Van Peperzeel heeft een sterke positie bij de inzameling van loodaccu’s en lithiumbatterijen en is daarnaast hét landelijke inzamelings- en sorteercentrum van batterijen in Nederland. De onderneming heeft zich ook ontwikkeld tot een kenniscentrum voor batterijtechnologie.

Huiskes is uitgegroeid tot specialist op het gebied van het inzamelen, bewerken en recyclen van elektronica en metalen. Dirk en Koen Huiskes staan als vierde generatie aan het roer van het familiebedrijf in Waalwijk. Van Peperzeel zal vanuit Lelystad blijven opereren.

Weg vrij voor verdere groei

Johan van Peperzeel blijft aan het bedrijf verbonden, en zal zich “nog meer dan nu gaan toeleggen op de snelgroeiende ontwikkeling binnen de batterijmarkt”, aldus de persverklaring.

“We gaan gewoon verder onder onze eigen naam en ik blijf voorlopig nog actief in het bedrijf”, laat ondernemer Johan van Peperzeel desgevraagd weten. “Ik ga me nog meer toeleggen op de internationale markt.”

De overname komt niet als een complete verrassing. Begin dit jaar liet Van Peperzeel al doorschemeren op zoek te zijn naar investeerders om verdere groei te realiseren, onder meer in het buitenland. Het lijkt erop dat de samensmelting met Huiskes de weg vrijmaakt om die ambitie nu serieus vorm te gaan geven.